BUDIMO LJUDI, POMOZIMO ŽIVOTINJAMA: DOVOLJNO JE DA URADIMO JEDNOSTAVNU STVAR

Brojne organizacije i pojedinci u Srbiji pridružuju se spontanoj akciji "Iznesi vodu" kako bi psi i mačke sa ulice, ali i ptice preživele visoke temperature.


Iz udruženja za zaštitu životinja Orca i drugih organizacija apeluju da, svako ko je u mogućnosti, ispred zgrade ili stana postavi činiju sa čistom vodom.

"Životinje i ptice su na visokim temperaturama manje aktivne zbog vrućine. Štaviše, postaje im baš teško da pronađu čistu vodu ili bilo kakav izvor vode kako bi utolile žeđ. Životinje i ptice moraju da prelaze velike razdaljine da bi došle do izvora vode. Postavljanjem obične posude sa čistom vodom ispred kuće možete im značajno olakšati život. Takođe imajte na umu da tokom letnjih vrućina voda brzo ispari, tako da bi vodu trebalo redovno dolivati", poručuju iz udruženja Orca.


 Za životinje sa ulice važno je i da im se obezbedi neka vrsta skloništa od direktnog sunca, a za to možete iskoristiti i običnu kartonsku kutiju, poručuju iz udruženja za zaštitu životinja.


Iz ovih Udruženja uputili su i posebno upozorenje vozačima.


"Životinje se često sklanjaju ispod parkiranih automobila i vozila, pa ih možete slučajno povrediti ako niste oprezni. Uvek, UVEK, pogledajte ispod svog vozila pre nego što počnete da vozite ili barem sačekajte nekoliko minuta nakon što upalite motor kako bi životinje shvatile šta se dešava i pobegle".

Kada je ostavljanje hrane za životinje ispred zgrade u pitanju, neophodno je da pre toga proverite Odluka o držanju životinja i kućnih ljubimaca grada u kome živite kako se vaše dobro delo ne bi ispostavilo kao prekršaj za koji biste mogli da platite kaznu.Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x