DANAS JE MEĐUNARODNI DAN DECE I KUĆNIH LJUBIMACA, EVO ŠTA STRUČNJACI KAŽU O OVOJ VEZI

Nacionalni dan dece i kućnih ljubimaca obeležava se svakog 26. aprila od 2005. godine.

Bivša medicinska sestra i sadašnji stručnjak za porodice i životni stil kućnih ljubimaca, Kolin Pejdž, prva je osmislila ovaj dan kako bi podigli svest o vezi koju dele deca i kućni ljubimci.

Više od toga, međutim, ovaj dan ima za cilj da podigne svest o ogromnom broju životinja u skloništima koje čekaju svoje domove, kao i svest o odgovornom posedovanja kućnih ljubimaca i neverovatnom značaju podučavanja dece o pravilnoj nezi ljubimaca

Prema Pejdž, deca koja imaju kućne ljubimce u kući su često saosećajnija i nežnija. Za mnogu decu, kućni ljubimci su ključni za njihov razvoj i emocionalnu podršku, a posvećena briga potrebna da bi kućni ljubimci bili srećni daje neprocenjive lekcije o odgovornosti i pažljivosti.


Istovremeno, mnoga deca nasamo sa kućnim ljubimcima bez odgovarajućeg nadzora, suviše mlada ili neiskusna da znaju kako da komuniciraju sa životinjama.


Oko 4,5 miliona dece svake godine ugrize pas, a mnogi od ovih slučajeva mogu se eliminisati učenjem dece kako da priđu životinjama, kada da ostave životinje na miru, kako da prevaziđu strah od životinja i drugim bezbednosnim merama.


Ipak, većina bi rekla da su prednosti bezbrojne, a veza koju deca imaju sa svojim ljubimcima je magična.


Ako je vaš ljubimac najbolji prijatelj vašem detetu, 26. april je dan koji treba da proslavite.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x