Grčki premijer usvojio psa, nakon što je predsednica Grčke usvojila mače (FOTO)

Grčki premijer Kirjakos Micotakis nedavno je usvojio psa lutalicu koga je nazvao Peanut (Kikiriki), a danas je sa svog instagram profila apelovao  na građane da pomognu lutalicama.Micotakis je na svom Instagram  nalogu, uz fotografije svog ljubimca pozvao pratioce da „otvore ruke i spasu lutalice“.
„ Peanut je ušao u naše živote. On nas je izabrao kada smo pre dve nedelje posetili azil organizacije Animal Welfare Ašociation u Iliopolisu povodom Svetskog dana lutalica“, napisao je Micotakis.Micotakis je pratio primer grčke predsednice Katerine Sakelaropulu koja je prethodno usvojila mače i nazvala ga Kalipso.

Četvrtog oktobra, na Svetski dana životinja, Sakelaropulu se zaustavila u Organizaciji za zaštitu životinja Karpathosa, gde je izrazila ljubav prema životinjama i posvećenost pravima životinja i borbi protiv njihovog zlostavljanja.

Dok je boravila tamo, primetila je preslatko mače Kalipso, i navodno se odmah povezala sa njim.

Šefica Organizacije za zaštitu životinja Karpatosa, Sophia Hiras-Mikros, ozvaničila je usvajanje srećnog mačeta tokom posete predsedničkom dvorcu u Atini početkom novembra, a Kalipso je od tada  stanovnik grčke predsedničke palate.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x