Italija: Muzika Verdija i Pučinija za bolji rast puževa

Vlasnik poznate milanske agencije, koja je do pandmije kovida19 organizovala super luksuzne prezentacije, Martino Krespi, preorijentisao se na uzgoj puževa, piše list "Hafington post", u reportaži o čoveku koji je zbog pandemije izgubio ceo posao, od 6 miliona evra godišnje.


Njegova agencija je do prošle godine organizovala događaje kao što je filmski festival u Veneciji, predstavljanje luksuznih brendova kao "Bulgari", "Rinašente", milanskog sajma nameštaja i slično, ali je sa pandemijom kovida19 svako takvo okupljanje zakonom zabranjeno, a njegov posao je na nuli."Po nekada i nevolje mogu da se transformišu u nešto novo i uspešno. Umesto da sedim kući i očajavam, prihvatio sam ponudu prijatelja i krenuli smo u uzgoj puževa".Na hektar i po zemlje, zajedno sa partnerima, uzgaja milion i po puževa, a da bi bolje rasli, pušta im muziku Verdija i Pučinija.Italija je prva u Evropi po proizvodnji puževa, ispred Spanije i Francuske. To je delatnost u velikom usponu, koja raste brzinom od 320 odsto.


Uzgoj puževa je zdravi odgovor za one koji žele na trpezama životinjske proteine, ali uz minimalan rizik zagađenja okoline. "Želim da puževe kao hranu učinim kul", kaže Martino Krespi.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x