KAKO ODABRATI NAJBOLJI PREPARAT U BORBI PROTIV KRPELJA I BUVA KOD LJUBIMACA

Problem sa buvama i krpeljima kod ljubimaca mnogo je više od spoljne manifestacije koja se kod njih vidi. Ovaj problem može imati dalekosežne posledice i ozbiljno narušiti zdravlje vašeg ljubimca.


Upravo zbog ove činjenice, stručnjaci preporučuju da svom psu obezbedite neki preparat koji je efikasan u borbi protiv krpelja i buva  tokom cele godine, ali je pitanje kako odabrati pravi prearat.


Kada je u pitanju jednostavnost primene, ampule ili takozvani spot-onvi su najbolja opcija. Olakšanom procedurom primene, u odnosu na sprejeve i praškove, obezbeđujete i efikasno delovanje ovih ampulica u borbi protiv buva i krpelja.


Ono na šta bi trebalo da obratite posebnu pažnju je da se spot-onovi proizvode posebno za pse i mačke i da se razlikuju u odnosu na težinu vašeg ljubimca, pa je tako u pet šopovima to potrebno i naglasiti.


Prilikom izbora spot-ona, birajte one koji su na prirodnoj bazi, a kada je ekonomičnost u pitanju, ispostavlja se da je isplativije da kupujete pakovanje sa više ampula.


Prilikom korišćenja spot-onova dovoljno je da sadržaj ampule istisnete  duž prave linije između lopatica i osnove repa. Prilikom nanošenja razdvojite dlaku tako da proizvod dođe direktno do kože psa. Kada se preparat nanese, a pre nego što se nastavi sa normalnim aktivnostima, ostavite nekoliko sekundi da dlaka psa upije proizvod.Od trenutka kada ste uradili celokupnu proceduru možete da budete sigurni da je vaš pas u naredom periodu zaštićen od buva i krpelja. Bitno je da ne zaboravite da krpelji nisu sezonska pojava i da se ne javljaju se samo leti, kada se o njima najviše govori, već preko cele godine i zato kuce i mace treba štititi svih 12 meseci.


Savet plus je da birate ampule koje će vašeg ljubimca zaštiti i od ujeda komaraca.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x