MONSTRUOZAN SNIMAK PRIHVATILIŠTA ZA PSE IZ BORA, OGLASILO SE MINISTARSTVO, A ZATIM ZAĆUTALO

Monstruzan snimak prihvatilišta za pse u Boru na kome se vide mrtvi psi podigao je Srbiju na noge.


Najblaže rečeno neljudiski odnos prema psima pokrenuo je većini građana, ali i poznate ličnosti koje su tokom celog dana delile jezivi snimak.


"Ja više stvarno nemam reči i nemam teksta. Toliko ste bolesni, poremećeni, zli i odvratni da ja više sa ljudska bića nemam reči . Apelujem na svaku moguću osobu u čijoj je nadležnosti ovakva situacija, i ovakva insitiucija, koja za ovako nešto dobijaja novac, a životinje zavšavale ovako kako zavše", rekla je Marija Šerifevoić u svom storiju na društvenoj mreži Instagram.


Nakon što je ogroman broj ljudi juče na Instagramu tražio od ministarke  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković da se oglasi usledilo je obaveštenje 


"Po nalogu ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković, veterinarska inspekcija će sutra izaći na teren i obaviti vanrednu i sveobuhvatnu kontrolu svih prihvatilišta za pse na teritoriji Srbije. Kontrola će obuhvatiti detaljnu proveru ispunjenosti uslova za zaštitu dobrobiti životinja, sprovođenja zdravstvene zaštite životinja i postupanja sa njima", navedeno je u saopštenju.


Da li se kontrola i desila, šta je ustanovljeno i koje će konkretne mere biti preduzete u vezi sa slučajem prihvatilišta u Boru danas nije saopšteno.


Uz ova, za sve nadležne ostaje i pitanje da li je ovakav snimak potreban da bi se reagovalo ili postoji ustanovljen sistem kontrole prihvatilišta za životonje u Srbiji.


Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x