NAUČNICI SU SE SLOŽILI: OVO JE LISTA TOP 5 NAJDRUŽELJUBIVIJIH PASA

Naučnici su se konačno složili, a njihovu listu  najdruželjubivijih pasa podržalo je i 10 stručnih časopisa za kućne ljubimce i porodicu. 

Kriterijumi su bili visoki, mesta je bilo samo pet, pa se svi slažu da može biti polemike, ali za sada je ovo lista TOP 5 najdrželjubivijih pasa svih rasa. 


LABRADOR RETRIVER

Labrador retriveri ispunjavaju domove ljubavlju i udobnošću. Sa svojim toplim očima i veselim osmehom, labrador retriveri su slika i prilika druželjubivosti. To je verovatno razlog zašto su oni najpopularnija rasa pasa širom sveta.


Labrador retriver ima toliko mnogo osobina koje treba voleti, počevši od toga koliko su prijateljski raspoloženi prema ljudima i drugim kućnim ljubimcima. Oni su decenijama najpopularnija rasa pasa s razlogom. Vole decu, odrasle, druge kućne ljubimce - skoro sve. Njihovo slatko držanje ih čini trenutnim najboljim prijateljima sa kim god se sretnu.

ZLATNI RETRIVER

Zlatni retriveri, poreklom iz Škotske, su jedne od najpopularnijih rasa pasa na svetu, zahvaljujući svojoj zlatnoj dlaci i prijateljskom ponašanju. Oni su sjajni kućni ljubimci jer su odani, pametni, poslušni i imaju divan temperament. Jedna od najdražih karakteristika zlatnih retrivera je njihovo saosećanje prema ljudima, posebno deci. Poznati su po tome što su divni sa decom, a porodice sa malom decom treba da ih uzmu u obzir zbog njihove ljubazne i tolerantne prirode.

BIGL

Razigrani i brbljivi Bigl je fantastičan drug u dvorištu i posebno za decu. Sve dok imate ograđeno dvorište biće sve ok… Problemi mogu nastati ako vam vaš prijatelj napusti dvorište i krene u lov na zečeve. Bilo kako bilo Bigl je neumoran kao i deca pa su sajajna kombinacija za igru.KAVALIRSKI ŠPANIJEL KRALJA ČARLSA

Kavalirski španijel kralja Čarlsa je mali španijel sa kratkom, ali specifičnom njuškom, velikim smeđim očima i svilenkastim krznom

Poznat je po tome što je pun ljubavi . Dobar je izbor za porodice sa malom decom zbog svog nežnog temperamenta i izuzetne privrženosti. Bistar je i željan da udovolji, pa brzo uči. Takođe ima manje energije od nekih drugih pasa na ovoj listi. Idealan je za porodice koje nemaju puno otvorenog prostora ili vremena da provedu izvodeći psa na rigorozne vežbe.BOSTONSKI TERIJER

Velike oči dobrodošlice Bostonskog terijera su potpuna potvrda da je ova rasa prijateljski nastrojena. Uprkos svojoj veličini, ovi psi imaju velika srca ispunjena ljubavlju i druženjem.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x