NEVEROVATNO ALI ISTINITO- PAS U BRITANIJI IZLEČEN OD ALKOHOLIZMA

Koko, dvogodišnji labrador, izlečen je od zavisnosti od alkohola u prvom slučaju te vrste u Velikoj Britaniji, piše britanski Telegraf.


Koko je doveden u centar za spašavanje životinja sa još jednim psom nakon smrti njihovog vlasnika.

Osoblje spasilačkog centra tvrdi da su psi postali zavisni od alkohola zato što su imale pristup piću, koje je njihov vlasnik ostavio.

Dok je drugi pas kasnije uginuo, Koko je uspeo da se oporavi nakon što je podvrgnut terapiji odvikavanja od alkohola. Pas je bio pod sedativima četiri nedelje kako bi izbegao napade.

„Odvikavanje psa od alkohola je nešto sa čim se prvi put suočavamo. Koko je sa nama više od mesec dana, od kada je stigao na intenzivnu negu. Njegova priča je tragična… Koko je bio u ozbiljnom stanju i zahtevao je 24-časovnu negu. Postalo je jasno da pati od simptoma koji su ukazivali na zavisnost od alkohola,” objavio je Woodside Animal Rescue Trust na društvenim mrežama.

Iz spasilačkog centra su naveli da je pas sada van opasnosti, da ne prima više lekove i da počinje da se ponaša kao normalan pas.

„Pas još nije spreman za usvajanje i iako se čini da se fizički oporavio, psihički je još povremeno uznemiran,” istakli su spasioci i izrazili nadu da će Koko uskoro ipak biti usvojen.

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x