Neverovatno istraživanje: Trećina ispitanih više voli svog kućnog ljubimca od emotivnog partnera

Prema novom istraživanju kompanije Asda Money, trećina vlasnika kućnih ljubimaca više voli svog ljubimca od svog emotivnog  partnera.Svaki peti vlasnik kaže da je njihov ljubimac bolji slušalac od bilo koga kog poznaje, a četvrtini žena se izjasnilo da im ljubimac nedostaje više od partnera kada ga nema.Ovo su samo neki od nalaza istraživanja među 2.000 britanskih vlasnika kućnih ljubimaca, koje je sprovela Asda Money povodom  Nacionalnog meseca kućnih ljubimaca (1. aprila - 3. maja).Takođe, istraživanje pokazuje da  su postojale značajne regionalne razlike, a broj ljudi koji više vole svog ljubimca od svog partnera porastao je na oko 37% u širem centru Londona i Velsu.


Dobro slušanje često se smatra važnim faktorom veze. U studiji je otkriveno da svaki peti vlasnik kućnih ljubimaca navodi da je njihova voljena mačka ili pas bolji slušalac od bilo koga koga poznaje, prenosi magazin PetBusinessWorld.

Kada je reč o ljubomori u vezi, skoro jedna trećina (31%) rekla je da im je partner ljubomoran  na pažnji koju pružaju svom ljubimcu.
Alistair Ball, šef osiguranja u Asda Money, rekao je: „Kućni ljubimci su uvek tu za nas tokom uspona i padova i njihovi vlasnici se s pravom osećaju bolje uz naklonost koju im ljubimci pokazuju. Naši kućni ljubimci pružaju nam društvo, emocionalnu podršku i lojalnost. “Vajeeha Amin, psihoterapeut i trener odnosa, takođe je prokomentarisao: „Kada ste poslednji put slušali svog partnera? Stvarno slušali? Ako malo bolje razmislite, većina nas sluša kako bismo dali neki odgovor, a ne da bismo razumeli".„Ponekad nam je potreban samo neko da nas samo sasluša, a pretpostavljam da nam to pruža naš ljubimac - prostor da nas neko samo sasluša,  bez prekida, ukora ili optužbi.“

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x