OTKRIVAMO Šta znači kada pas ima ŽUTU TRAKU na povocu?

Nisu svi psi isti. Iako većina ljudi misli da su psi društveni i da uvek traže nove prijatelje, to nije uvek tačno. Nekim psima je potrebno više prostora ili, drugačije rečeno, više vole da budu što dalje od drugih pasa.


Kako psi ne mogu da govore i kažu nam "Hej, ne želim društvo", a za vlasnike je jako teško da objašnjavaju zašto je to tako, udruženja za zaštitu životinja ustanovila su žutu traku ili mađnu koja umesto psa šalje upravo ovu poruku.


Žuta vrpca, traka, povodac, ogrlica ili mašna  je zapravo ljubazan  način vlasnika da saopšti drugim ljudima da njegovom psu treba više prostora, odnosno da se takvom psu ne prilazi. Na taj način vlasnici pomažu svom psu da prebrodi probleme koje u tom trenutku ima.


U kojim situacijama pas nosi ovu vrstu poruke?


Najčešće to može značiti da pas ima zdravstvenih problema, da je nedavno preživeo bolest, operaciju ili jak stres. To je takođe način da obavestite druge da vaš kućni ljubimac ima problema sa anksioznošću ili je na obuci.

Žutu traku možete naći i kod pasa koji su povređene, ili se oporavljaju od hirurške ili druge intervencije, prolaze kroz period rehabilitacije, previše su mladi ili stari, imaju posebne potrebe ili su imali loše iskustvo sa drugim psima i/ili ljudimaAutor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x