Parovi koji imaju kućnog ljubimca su srećniji, evo i zašto

Bili biste iznenađeni kada biste saznali kako kućni ljubimac može doneti toliko potrebnu sreću u životu para. Oni deluju kao terapija za ljude, podižući ih iz lošeg raspoloženja i čineći da se ponovo osećaju zdravim i srećnim. Evo nekoliko mogućih razloga zašto parovi koji imaju kućnog ljubimca mogu biti najsrećniji.


1. Ljubimci nas podsećaju na detinjstvo

Imati kućnog ljubimca u kući podseća nas na detinjstvo koje je kod većine ljudi obeleženo upravo nekom životinjom. Ukoliko živite sa partnerom koji je u detinjstvu imao ljubimca, dolazak psa ili mačke u vaš dom može potpuno promeniti tok vaše veze i raspoloženje zbog divnih i bezbrižnih emocija iz detinjstva koje se podstiču na taj način.

2. Timski rad

Briga o kućnom ljubimcu znači da ćete morati da imate solidan timski rad sa svojim partnerom. Od izvođenja kućnog ljubimca u šetnju do čišćenja kutije za otpatke, potrebno je mnogo koordinacije i strpljenja što je zaista dobro za parove.

3. Saosećanje

Imati kućnog ljubimca u blizini pomoći će parovima da se lakše nose sa stresom. Igranje i ljubav prema kućnom ljubimcu kada se osećate stresno može biti od velike koristi za srce i um. Štaviše, ako se par svađa, kućni ljubimac može da deluje kao sredstvo za ublažavanje stresa između njih.

4. Suočavanje sa stresom

Kućni ljubimci, posebno psi, uče vas da budete veoma saosećajni. Nisu zahtevni, ali im je potrebna samo ljubav od vas. Zauzvrat će vam pružiti bezuslovnu ljubav do kraja života. Odgajanje kućnog ljubimca zajedno može dati nekoliko lekcija o tome kako da budete strastveni jedni prema drugima.

5. Podstiče odgovornost

Odgajanje kućnog ljubimca podrazumeva veliku odgovornost. To daje paru uvid u to kakav bi mogao biti njihov život sa bebom i porodicom u njemu. Imati kućnog ljubimca čini par nežnijim i odgovornijim, nešto što par verovatno nikada nije znao da ima u sebi.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x