Pas Džo Bajdena ponovo puni naslovne strane medija, Amerika traži rešenje za njegovu agresiju

Usvojeni pas Džoa i Džill Bajden Nemački ovčar Major ponovo se našao u centru medijske pažnje kada je po drugi put ujeo čoveka. Ovoga puto bio je to baštovan Nacionalne službe za održavanje parkova koji nije imao težih povreda.


Ovaj incident se dogodio samo nekoliko dana nakon što je Major ujeo, kako su naveli američki mediji, člana obezbedjenja Bele Kuće. Ubrzo  toga  je vraćen na porodično imanje Bjdenovih, pa zatim ponovo u Belu kuću.


Na novi incident Majora Bajdenov portparol Majkl La Rosa rekao je da se Major još uvek prilagođava


"Major se i dalje prilagođava svom novom okruženju i 'ćapio' je nekoga dok je bio u šetnji“, rekao je Majkl La Rosa, Bajdenov portparol.


Ima li rešenja za Bajdenovog psa?


Bajdenovi psi Major i Šampion pratili su celu Bajdenovu kampanju, a jedan od predizbornih slogana glasio je "Hajde da vratimo pse u Belu kuću!".  I zaista, psi su ponovo naselili Belu kuću, ali niko nije mogao da pretpostavi ovakav scenario.

Dva momenta kada psi  zauvek mogu promeniti ponašanje psa, kazu veterinari,  jesu odlazak  nekog od članova porodice i potpuna promena okruženja. Major se našao u takvom problemu.
Američka javnost pomno prati slučaj najpopularnijeg psa u Americi. Veterinari širom sveta i ljubitelji pasa uglavnom ukazuju na to da je ponašanje Majora posledica promene okruženja.


Psi, kao i ljudi, mogu kako kažu razviti psihološki i psihosomatski odgovor na stres.


Za Majora je ovo treće odvajanje od kuće, jer su ga Džo i Džill bajden usvojili, a zatim sa njim napustili porodično okruženje i naselili se u Beloj kući.


Reklo bi se da ne postoji čovek kome bi bilo teško da se naseli u Beloj kući, kada je reč o psima Major je dokaz da takav postoji.
Foto: PixaBay

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x