PAS KOJI ČEKA SVOG VLASNIKA KOJI NIKAD NEĆE DOĆI: UPOZNAJTE VAGUITA

Vaguito, pas koji dane provodi na plaži u Punta Negri u Peruu, čekajući svog vlasnika ribara da se vrati sa svog poslednjeg pecanja, istopilo je srca miliona ljudi širom sveta.Vagitovu srceparajuću priču objavila je Džoli Mehija, Peruanka koja se šetala obalom Punta Negre, jednog od okruga u provinciji Lima, kada je primetila psa kako naglašeno bulji u okean. Životinja je izgledala čista i uhranjena, pa je Džoli pretpostavila da će se njegov gospodar vratiti po njega. Nekoliko minuta je mazila psa i razgovarala sa njim, ali niko nije došao. Na kraju je prošao jedan muškarac, koji je, primetivši zabrinuti izraz na licu žene, nastavio da joj ispriča tužnu priču životinje.


Očigledno, Vaguito je dobro poznat i voljen svima u okolini. Sada živi u kući nedaleko od obale, sa ženom koja se dobro brine o njemu, ali je nekada pripadao ribaru koji je poginuo na moru pre mnogo godina. Pas, koji je svuda pratio svog gospodara, video ga je kako odlazi na poslednji pecanje i još uvek čeka da se vrati.


„Rekao nam je da je pas živeo sa ribarom koji je pre nekog vremena preminuo i da od tada svaki dan dolazi ovde i gleda u more, čekajući da se vrati“, napisala je Džoli Mehija na Fejsbuku. post koji je od tada postao viralan.


Čovek je rekao Džoli da svi u okolini znaju Vagitovu tragičnu priču i da uvek odlazi kući nakon što je nekoliko sati zurio u okean. Ali on se uvek vraća sledećeg dana…


Fotografija Vaguita kako čeznutljivo zuri u okean postala je viralna na društvenim mrežama, a zatim ju je pokupilo nekoliko velikih južnoameričkih novina, uključujući El Confidencial i La Vanguardia. Njegova dirljiva priča sada se proširila i na zapadne medije i nastavlja da topi ljudska srca.


Vaguita je još jedan pas koji dokazuje svoju vernost. Po jednom upravo takvom psu po imenu Hačiko, snimljen je i film "Hačiko: Priča o psu" u kome glavnu ulogu igra Ričard Gir i zasigurno ga vredi pogledati.Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x