PET STVARI KOJE ŠTENCIMA NE SMETE DOZVOLITI

Odgajanje šteneta može biti izazov za novog vlasnika, pa čak iskusnog.


Osnovno pravilo pri dolasku šteneta u vaš dom je da se uspostavi mera između  preterane zaštite i obezbeđivanja štenetu bezbednog okruženja kako bi se njegova ličnost razvila.


Nekoliko stvari koje ne treba raditi u vezi sa uzgojem šteneta:

Štenci vole da se igraju, ali nemojte biti previše grubi. Budite oprezni kada se igrate igrice poput potezanja konopca kako biste bili sigurni da ne povredite zube vašeg šteneta u razvoju ili mu dozvolite da proguta komade užeta ili tkanine. Takođe, štenci treba da nauče kako da budu na odgovarajući način grubi kada se igraju. Ovo je sve deo socijalizacije vašeg psa.

Ne dajte svom štenetu previše poslastica. Previše poslastica može promeniti apetit vašeg rastućeg šteneta. Takođe, ne želite da ga razmazite. Štenci brzo nauče da moleći, plačući i glumeći, mogu postići svoj cilj. Poslastice se mogu koristiti u umerenim količinama kao nagrada za obuku i nikada ne bi trebalo da budu visokokalorična, nezdrava hrana za ljude.

Ne menjajte pravila. Odlučite koji nameštaj ili delovi kuće su zabranjeni i budite dosledni. Nemojte grditi psa jednog dana što je na kauču, a zatim ga pustite sledećeg.

Ne dozvolite da vaš dom bude mesto gde se vaše štene može da se povredi, ostane zarobljeno ili dođe do otrovnih tečnosti. povrediti, gde može pasti ili ostati zarobljeno.

Ne dozvolite štenetu da ostane bez dresure. Slatko ponašanje šteneta će postati mnogo manje slatko kada bude starije.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x