Pitali smo stručnjake: Koji su savršeni pokloni za kućne ljubimce i savršeni ljubimci za poklon najmlađima

Milioni ljudi širom sveta u petak će krenuti ka prodavnicama u potrazi za savršenim poklonom za članove porodice i prijatelje. Kućni ljubimci deo su naše porodice i najčešće naši najbolji prijatelji, a i najomiljeniji poklon za najmlađe. O tome šta je najbolji poklon za naše kućne ljubimce,koju od malih životinja odabrati kao prvog ljubimca za najmlađe, sa kojim nedoumicama i izazovima se najčešće susreću vlasnici kućnih ljubimaca razgovarali smo sa stručnjacima iz Prmium Pet-a.


U Premium Pet prodavnicama od nedavno je moguće kupiti i male životinje, od ptica, preko ribica do hrčaka. Koju od malih životinja biste preporučili kao prvog kućnog ljubimca za decu koja žive u stanovima i gradskoj sredini?

Jedan od sve popularnijih egzotičnih sisara je simpatični afrički patuljasti jež, nezahtevan kućni ljubimac, koji danju uglavnom spava, dok je noću veoma aktivan.
Može se pripitomiti nakon što se navikne na miris vlasnika. Obično živi oko 8 -9 godina i raste do oko 16 -17cm, sa težinom oko 500 grama.

Pored afričkog ježa, sve više interesovanja privlači degu - vragolast, veseo i razdragan glodar, idealan kućni ljubimac za celu porodicu. Za razliku od ostalih glodara, degu je aktivan danju, najviše ujutru i poslepodne. Uz pravilnu negu i ishranu može da živi od 5 do 9 godina.
U našoj prodavnici u Novom Sadu, na adresi Bulevar oslobođenja 70, možete se upoznati i raspitati i o ostalim malim životinjama: činčilama, kunićima, morskim prasićima i drugim, ili istražite Premium Pet asoriman malih životinja.


Bliže se praznici, kako su naši ljubimci deo naših porodica, možete li nam dati predlog za idealan praznični poklon za kuce i mace?

Svaki idealni praznički paketić trebalo bi da sadrži ono što će najviše učiniti srećnim onog kome se poklanja. Kada su ljubimci u pitanju, sigurni smo da su igračke, poslastice i hrana, poklon kojem bi se oni najviše obradovali.

I zbog toga, Premium Pet poklanja 20% popusta na sajtu premiumpet.rs, na sve praznične paketiće. Sve što treba da uradite je da kao registrovan kupac, u korpi sajta, u polje unesete promo kod POKLON20.


Ukoliko se odlučimo da svom psu poklonimo novo odelce, osim estetike, postoji li neki drugi savet ili nešto na šta bi trebalo da obratimo pažnju?

U našem asortimanu postoji više od 200 različitih modela koji odgovaraju različitim potrebama pasa. Džemperi kao rešenje za prelazno vreme. Kabanice sa postavom ili bez nje, za kišno i hladno vreme.
Jaknice i skafanderi za sneg i izuzetno hladno vreme.

Veličinu odelca određujemo po dužini leđa psa. Tako na primer, za najmanje članove našeg kluba, poput čivava, maltezera i pomeranaca, pristaju odelca za dužinu leđa 27 do 30 cm.
Za male rase, poput džek rasela, mopsa, boston terijera uglavnom odgovaraju odelca za dužinu leđa od 33 do 39 cm.
Srednje rase kao što su bigl, francuski buldog, vesti terijer i drugi uglavnom nose odelca od 39 do 47 cm.
A odelca koja pristaju većim rasama, popust hrtova, poentera, zlatnih retrivera, su odelca koja pristaju dužini leđa većoj od 49 cm.

Često se susrećemo sa mišljenjem da je preterano nabavljati odelca za pse, ne uzimajući u obzir da su psima koji žive u stanu, odelca postala njihova realna potreba.
Uvek treba da imamo na umu, da su mali psi mnogo osetlji u odnosu na velike rase. Ali kod velikih razlika u temperaturi koje su veoma izražene između one u stanu i spoljašnjoj sredini, osetljivi su svi psi isto kao i mi.
Zamislite kako bi vama bilo da iz toplog stana izađete na vetar, kišu ili sneg bez odela...

Istražite Premium Pet asortiman odelaca, koja će, pored toga što će zaštiti ljubimca od hladnoće, vetra i kiše, izgledati i pristajati lepo, tako da će svaka šetnja biti prava revija!Premium Pet prodavnice su i mesta gde vlasnici kućnih ljubimaca mogu dobiti i različite savete, koja su najčešća pitanja koje dobijate?

Vlasnici svih ljubimaca su najčešće zainteresovani i najviše nedoumica imaju oko ishrane kućnih ljubimaca. Nutritivne potrebe ljubimaca zavise od rase, uzrasta, pola, fizičke aktivnosti, nutritivnog statusa, zdravstvenog stanja i drugih osobenosti ljubimca. Naš tim visokostručnih savetnika koji rade u prodavnicama, uzima u obzir sve ove specifičnosti i zajedno sa vlasnikom dolazi do najadekvatnijeg rešenja, saveta i preporuke.


Iskoristićemo priliku da pitamo i za savet u vezi sa jednim od najvećih izazova sa kojim se suočavaju vlasnici pasa, a to je raščešljavanje dlake. Imate li neki savet kako pripemiti psa i kako olakšati ovaj proces i vlasnicima i ljubimcima?


Najbolji savet mogli bismo da damo ukoliko imamo tačne informacije o specifičnosti dlake. Postoje različiti proizvodi za poboljšanje kvaliteta dlake kao što je VetaPro Skin&Fur, koji unapređuje zdravlje kože i krzna. Različiti šamponi, sprejevi i balzami mogu olakšati raščešljavanje i doprineti čistijem, mirišljavijem i mekšem krznu!


Negu krzna određuje tip dlake, tako da ako pas ima dugu padajuću dlaku češalj je odlična opcija za raščešljavanje umršene dlake ili samo kao prevencija da do ućebane dlake ne dođe. U slučaju ućebaka koriste se češljevi sa oštricama koje suptilno seku vlasi i ne štete samoj dužini dlake, a sa lakoćom otklanjaju ućebke. Veoma je bitan sam postupak raščešljavanja dlake, nevezano za to da li raščešljavamo dlaku samo preventivno ili otklanjamo ućebak. Uvek se počinje raščešljavanje od samog vrha dlake, kako ne bi napravili štetu, odnosno dodatno zamrsili dlaku ili povećali gustinu ućebka. Kod drugih tipova dlake, kao što je kombinovana, kovrdžava ili primitivni tip dlake, četkamo četkama sa gusto nasađenim zubcima koji obavezno imaju na svojim krajevima kuglice kao zaštitu od opekotina od četke. Četkanje se obavlja od korena dlake, u smeru rasta same dlake, dok se kod primitivnog i kovrdžavog tipa četkanje obavlja u suprotnom smeru od rasta dlake. Uvek nekoliko milimetara od same kože, obavezno mora da se obrati pažnja kako ne bi došlo do opekotina od četke koje inače nastaju zbog samog grebanja kože! Istražite Premium Pet asortiman proizvoda za negu krzna i kože, gde možete pronači adekvatan prozivod za svog ljubimca.
FOTO: Promo


Autor : Gledaj.rs/Promo

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x