RAZUMETE LI SIGNALE KOJE VAM MAČKA ŠALJE

Ko god je imao psa ili mačku potvrdiće vam da sa njima može da se razgovara. Malo drugačijim, neverbalinm jezikom, ali moguće je!


Mačke su posebno jasne kada izražavaju svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo.


Ovo je samo nekoliko signala koje vam vaša mačka svakodnen šalje pokušavajući da vam kaže šta želi i oseća.


Već znate da mačke predu kada su srećne, ali isto to osećaju i kada trepću. Još jedan znak da vam mačka pokaže zadovoljstvo i sreću je onaj kada vas masira svojim šapama.


Ukoliko vas mačka netremice gleda, to može biti znak da je gladna i da od vas trai reakciju.


Kada vas maze po bradu žele da pokažu  bliskost sa vama, a kada vam okazuju ulov i tome slično žele da vam kažu da su vaš prijatelj.


Mačke su poznate kao velike maze, ali im nije uvek do toga. Ukoliko vas potpuno ignoriše, to je vreme koje maca želi samo za sebe.


Kada vam dopusti da je mazite to je sasvim u redu, ali i to ima svoje granice, a mačka će vam to reći svojim repom. Kada počne da njiše ili trza rep znači da je vreme da prestanete sa maženjem.


Repom će vam mačka pokazati i kada je uplašena. Spušten njišući rep znači upravo to, kao i uši gurnute nazad ili u stranu.


Ovo su samo neki od osnovnih signala i tipova ponašanja sa kojima bi trebali biti upoznati ako imate mačke. Ako "mačiji govor" i dalje ne razumete uvek se možete obratiti stručnjacima koji se bave govorom tela životinja.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x