TRADICIJA PSEĆIH VENČANJA SE VRATILA I NOSI VAŽNU PORUKU

Informacija da se na Filipinima svake godine organizuje venčanje pasa vam može zvučati suludo, a zapravo možda i nije tako.


Istina, dugi redovi psećih parova obučenih u svečano odelo koji strpljivo čekaju da im sveštenik da blagoslov izgledaju pomalo čudno, ali suština ovog događaja je veoma značajna.


U danima pre i posle  Svetskog dana zaštite životinja koji se obeležava 4. oktobra na Filipinima se organizuje niz događaja koji imaju svrhu da svojim neobičnim ritualima privuku publiku i medije kako bi se prenela poruka o napuštenim životinjama i potrebi da se oni zbrinu i zaštite.


Tradicija venčavanja pasa bila je prekinuta tokom pandemije, ali je ove godine ipak nastavljena i to na dan Franje Asiškog, zaštitnika životinja.


Vlasnici Jane De Guia i Brajan Largo, koji su se pridružili stotinama drugih vlasnika kućnih ljubimaca na blagoslovu životinja, rekli su da su Miči i Moči, odeveni u haljinu i smoking za tu priliku, učvrstili svoju zajednicu nakon što su nedavno dobili štence.

Pseći parovi odjurili su u park pored trgovačkog centra,gde su stotine životinja, uključujući mačke, zečeve i zamorce, takođe primile blagoslove sveštenika koji ih je poprskao svetom vodicom, piše Rojters.


„Razlog zbog kog su nam blagoslovi kućnih ljubimaca važni je njihova zaštita i Božje vođstvo za posebno dobro zdravlje i dug život i nadamo se da se neće razboleti“, rekla je Pola Pacis, čijih je pet šicua ovom prilikom takođe primilo blagoslov sveštenika.Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x