Ubijen srndać koji je napadao ljude u selima kod Kruševca

Sinoć, nešto posle 20 časova, članovi Lovačkog udruženja su, u ataru sela Pepeljevac kod Kruševca, usmrtili srndaća koji je prethodnih dana napadao ljude.


U Lovačkom udruženju Kruševac navode da je srndać lociran u blizini reke Pepeljuše, u neposrednoj blizini mesta gde je napadao stanovništvo prethodnih dana, javljaju "Večernje novosti".


"Po nalogu veterinarskog inspektora odstreljena životinja će biti predata Veterinarskom institutu u Kraljevu radi daljih ispitivanja", rečeno je u Lovačkom udruženju.


Srndać je prethodnih dana upadao u dvorišta i napao najmanje šest osoba u okolini Kruševca - u selu Pepeljevac, zaseoku Bekčići i selima Cerova i Lukavac.Srndać je napao i povredio dve devojčice starosti šest i deset godina, kao i njihovog oca, koji su bili ubodeni i zadobili su posekotine.U Lovačkom udruženju Kruševac ranije su rekli da su preduzeli sve potrebne mere kako bi što pre uhvatili srndaća."Ponašanje gde divljač ulazi u selo, dvorište, nema strah od čoveka, nije uobičajeno za divljač u prirodi. Sva je prilika da je u pitanju srndać koji je čuvan, pa je pušten ili je pobegao. Taj srndać je umiljat, mazi se, ali je krajem jula počela sezona parenja, kada kod muških jedinki prorade hormoni i oni menjaju ponašanje", rekao je Milomir Civić, upravnik Lovišta "Rasina" u Kruševcu.


Foto: PixaBay ilustracija

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x