Upoznajte Zevsa, psa koji se upisao u Ginisovu knjigu rekorda

Zevs je bio "bog bogova" u staroj Grčkoj, a njegov imenjak, doga iz Bedforda u SAD bi se mogao nazvati "psom nad psima" jer nosi titulu najvišeg živog psa na svetu.


Pas Zevs je visok visok je 104,6 centimetara i od 22. marta zvanično je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najviši živi pas na svetu.


Zevs dnevno pojede 12 posuda pseće hrane, a njegova vlasnica kaže da su se Ginisovoj knjizi rekorda prijavili iz šale.


"Ideja je potekla na jednom porodičnom okupljanju gde smo se šalili da je Zevs viši  od prethodno najvišeg psa na svetu Fredija koji je bio visok 103,4 cm i koji je uginuo prošle godine.  Izmerili smo ga i shvatili da on trenutno jeste najviši živi pas".


Kod kuće, Zevs živi sa svoja tri minijaturna brata i sestre australijskih ovčara. Njegov omiljeni brat je Zeb, sa kojim voli da se rve.


Svoj dom takođe deli sa svojom Penelope, koja ima tendenciju da bude glavna u kući. Iako se njih dvoje ne svađaju nužno kao mačke i psi, postoji malo rivalstva među braćom i sestrama.

„On i mačka imaju zajednički dogovor da se drže podalje jedno od drugog“, rekla je za Ginisovu knjigu rekorda njegova vlasnica Brittany Davis.


Najviši pas svih vremena takođe se zvao Zevs i bio je visok 111,8 cm.Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x