VIDEO: Koze u misiji uništavanja korova u njujorškom parku

Dvadesetak koza s farme u ruralnom delu države Njujork uživa u gradskoj šetnji parkom Riversajd na Menhetnu kako bi obrstile invazivni korov.


Ljudi su se okupili uz ogradu parka i izvadili mobilne telefone kako bi zabeležili nesvakidašnji događaj pod nazivom "Running of the Goats" koji obeležava početak njihove misije uništavanja korova, piše Index.


"Brste reinutriju, trajnu zeljastu biljku kojoj je prirodno stanište istočna Azija, naslađuju se otrovnim bršljenom i božikovinom, a nije im mrska ni japanska ruža", rekao je direktor parka Den Garodnik.


"Za njih je dolazak u Gotam prava zabava, mogu da jedu do mile volje. Ovo je zdravo za koze i dobro za okolinu. Pravi primer akcije sa farme do stola", dodaje Garodnik.Kako kaže, u parku više ne moraju da koriste hemijska sredstva kako bi uništili korov.Vlasnik farme dodaje kako će koze, uz to, neutralisati i semenje pa korova neće biti naredne godine.


Od 24 koze njih pet će brstiti korov u parku do kraja avgusta, a građani mogu da glasaju koja će od njih biti okrunjena titulom "najveće svih vremena" koja će biti dodeljena krajem leta.Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/index.hr

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x