VIDEO: Radostan dan u Tokiju - rođeni panda blizanci

Šin Šin, ženka pande u Zoološkom vrtu Ueno u Tokiju, donela je na svet blizance, što je radostan događaj koji je u Japanu izazvao čak i reakciju portparola vlade.


Pol dva mladunca nije još utvrđen. Zaposleni u zoološkom vrtu čine sve što mogu u ovom trenutku da zaštite i posmatraju majku i bebe, saopšteno je iz zoo vrta.


Ovo je prvi put da su se blizanci pande okotili u zoološkom vrtu Uena.


Jedno od minijaturnih mladunaca teži 124 grama i stavljeno je u inkubator, rekao je portparol zoološkog vrta.Majka Šin Šin se oseća dobro i vodi računa o drugom mladuncu, rekao je on.Kad pande imaju blizance one obično brinu samo o jednom od njih, tako da zaposleni u vrtu treba da obezbede da majka doji to mladunče dok oni paze na drugo u inkubatoru, rekao je portparol. Mladunci će redovno menjati mesta tako da će i jedno i drugo imati pristup majčinom mleku, dodao je on. 


Ovo je prvi dolazak na svet panda u Zoo vrtu Ueno posle 2017. kada je rođena ženka Sjang Sjang 2017, koja je postala velika atrakcija tog vrta pre pandemije korone. Vest je komentarisala čak i portparol japanske vlade Kacunobu Kato.


"Rađanje blizanaca je radosna vest", prenela je Beta.


U svetu postoji samo oko 1.800 velikih pandi koje žive u divljini, u šumama bambusa u planiskom masivu Kine, njihovog prirodnog staništa koje postaje sve ređe, prema ekološkoj organizaciji Svetski fond za prirodFoto: PixaBay ilustracija

Autor : Gledaj.rs/Beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x