Šapić: Aplikacija za novi sistem javnog prevoza do kraja juna

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će aplikacija za mobilne telefone, putem koje će građani moći da plaćaju karte za javni prevoz, početi da funkcioniše do kraja juna.
Šapić je za gradski portal Beoinfo rekao da će putem te aplikacije građani moći da dobiju informaciju i gde se nalazi vozilo koje im je potrebno.

"Naplata karata SMS porukom funkcioniše od prvog dana, papirne karte trenutno mogu da se kupe samo u poslovnicama GSP-a, a do kraja leta biće dostupne na 80 odsto kioska na javnim stajalištima u gradu", rekao je gradonačelnik.

Šapić je dodao i da mesečne karte kupljene putem SMS-a više nisu vezane za kalendarski mesec, već da važe 30 dana od dana uplate.

Prema njegovim rečima, novac od naplate karata sada će, posle 12 godina, ići direktno na račune Grada Beograda, a ne na račune privatnih firmi, što će omogućiti da tokom leta uđu u pregovore oko nabavke novih autobusa.

"Ideja nam je da kupimo 500 autobusa i po sto tramvaja i trolejbusa. Ako to uspemo, u roku od dve do tri godine praktično ćemo obnoviti naš celokupni vozni park, pa zbog svega toga molim građane za malo strpljenja", rekao je Šapić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x