Šarović: Vučić će još žešće uterivati strah građanima Srbije

 Predsednik Pokreta ljubav, vera, nada, Nemanja Šarović izjavio je danas da će vladavina Aleksandra Vučića u narednom periodu biti zasnovana na uterivanju još većeg straha građanima Srbije.

Šarović je agenciji Beta kazao da će "presija režimskih medija" biti još žešća nego što je to bio slučaj do sada, a da o borbi protiv kriminala i korupcije, i za funkcionisanje pravne države neće biti ni pomena.

"I obračun režima s političkim protivnicima i nezavisnim novinarima će biti još žešći. Zbog prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma Vučić sve više gubi podršku u narodu. Njegova vladavina je svih ovih deset godina bila zasnovana na strahu, a sada će zbog pada rejtinga pretnje i represija biti još veći", ocenio je Šarović.

Po njegovim rečima, Vučić je izvršio "pravno nasilje" time što je "suprotno" Ustavu Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, u Briselu prihvatio Sporazum o putu ka normalizaciji između Srbije i Kosova.

"Ako dozvolimo Vučiću da implementira sporazum iz Brisela, onda možemo da očekujemo eksploataciju litijuma u Zapadnoj Srbiji i pretvaranje Srbije u koloniju jeftine radne snage, gde strani investitori dobijaju ogromne subvencije, besplatno zemljište i posluju bez ikakve kontrole", istakao je Šarović.

Ocenio je da za "razgrađivanje" države Srbije, Vučić ima apsolutnu podršku Zapada.

"Evropsku uniju i SAD ne interesuje to što u Srbiji ne postoji sloboda medija i govora ili to što smo jedna od najkorumpiranijih zemalja na svetu. Dok god Vučić bude isporučivao Zapadu ono što im je obećao, kao što su Kosovo i litijum, on će imati njihovu apsolutnu podršku kao i do sada", istakao je Šarović.

Šarović je za nedelju 19. marta najavio protest građana ispred Predsedništva Srbije, pod nazivom "Složno za spas Srbije. Ne damo Kosovo i Metohiju".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x