Bajden očekuje razgovor sa Sijem o oborenom kineskom balonu

 Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da očekuje da će razgovarati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom o balonu koji je američka vojska oborila zbog sumnje da je poslat da špijunira.

U prvom detaljnijem obraćanju o kineskom balonu i tri neidentifikovana objekta, koje su oborili američki lovci, Bajden nije precizirao kada će razgovarati sa Sijem, ali je poručio da SAD "ne traže novi hladni rat", prenosi agencija Rojters.

"Očekujem da ću razgovarati sa predsednikom Sijem, nadam se da ćemo razrešiti to pitanje, ali se neću izvinjavati što je balon oboren", rekao je Bajden povodom primedbi iz Pekinga.

Bajden je kazao da se čini da tri neidentifikovana objekta, koja su američki lovci oborili, nisu korišćena za špijuniranje, već da su verovatno povezani sa dobroćudnim svrhama.

"Procena američke obaveštajne zajednice je da su objekti verovatno povezani sa privatnim kompanijama ili istraživačkim institucijama", rekao je Bajden.

Naveo je da i dalje nije poznato o kakvim objektima je reč i najavio pooštravanje propisa u vezi sa bespilotnim letećim objekatima.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x