BEKČIĆ (DA SE STRUKA PITA): SAVETUJU NAS DA ŠTEDIMO, A IMAMO PARADOKS U STAMBENOJ IZGRADNJI

Preporuka države stanovništvu da štedi struju je kozmetičko, a ne suštinsko rešenje, izjavil je  članica predsedništva "Nova stranka- Da se struka pita", dr Stana Bekčić i ukazala da bi država trebalo da počne da radi na suštinskim rešenjima, posebno u stambenoj izgradnji.


"Gubici u prenosnom sistemu električne energije, od proizvođača pa do krajnjeg korisnika, u Srbiji su 13 odsto, dok su u zemljama EU pet odsto. Ta negativna razlika se odnosi na nestručno održavanje prenosnog sistema i krađu koja se godinama ne rešava, ističe dr Stana Bekčuć.


Ona dodaje da, iz ugla ekologije i racionalizacije svih resursa, "Nova stranka – Da se struka pita" podržava mere štednje, ali da ne na način na koji je to država predložila.


"Naš narod kaže: „Ne tovi se prase uoči Božića“, pa zbog toga apelujemo na sistemske promene u planiranju po svim aspektima društva, a naročito u energetici, jer smo danas svedoci decenijskog javašluka", istakla je Bekčić u saopštenju za medije.


Članica predsedništva "Nove stranke- Da se struka pita" istakla je da ova stranka  insistira na "sprečavanju paradoksa da se svakodnevo u građevinskoj industriji tehnički primaju građevinski objekti bez adekvatnog grejanja, ili grejanja koje upućuje na struju".


Izgradnju takvih objekata, kaže dr Bekčić,  treba sprečiti zakonom i uputiti investitore na izgradnju toplotnih pumpi kao racionalnog i ekološkog rešenja."Nova stranka – Da se struka pita" će, kako dodaje dr Bekčić, i nadalje svojim angažovanjem odvraćati državu od loših i upućivati je na dobra rešenja koja poboljšavaju i unapređuju živote svih građana Srbije.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x