Brnabić i Stoltenberg: Srbija i NATO da nastave sa realizacijom zajedničkih projekata

 Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o saradnji sa Alijansom, osiguranju bezbednosti za Srbe na Kosovu i nastavku realizacije zajedničkih projekata.

Stoltenberg je izjavio da poštuje Srbiju i da NATO može da sarađuje sa njenim predstavnicima poštujući neutralnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Generalni sekretar NATO je podvukao značaj partnerske saradnje sa Srbijom koja se od 2006. godine odvija kroz program Partnerstvo za mir.
Brnabić je izjavila da ceni stav NATO kada je reč o vojnoj neutralnosti Srbije i da je zajedniči interes da se nastavi sa pozitivnom agendom i dalje unapređuje partnerska saradnja.

"Podržavamo angažovanje Međunarodnih bezbednosnih snaga (KFOR) u Pokrajini u sprovođenju mandata na osnovu Rezolucije SB UN 1244 i osiguranju bezbednosti i sigurnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji", navodi saopštenje.

Kada je reč o saradnji u oblastima koje izlaze iz okvira čisto vojne sfere, premijerka je istakla posebno zadovoljstvo realizovanim aktivnostima u programima partnerske saradnje sa NATO, kao što su projekti naučno tehnološke saradnje kroz NATO program "Nauka za mir i bezbednost".

Sastanku su prisustvovali ministri spoljnih poslova i odbrane Ivica Dačić i Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x