Brnabić: Izbori u aprilu ključni, potebno još toliko toga da se uradi

Premijerka Srbije Ana Branbić izjavila je za TV Hepi da su izbori u aprilu ključni, jer smatra da je potebno još toliko toga da se uradi, iako se Srbija „toliko razvila“ i ojačala ekonomiju, budući da je Aleksandar Vučić, kako tvrdi, krenuo iz „debelog minusa“.

Brnabić je rekla da se 3. aprila odlučuje da li nastavljamo da idemo tim putem.

„Ako nastavimo i imamo još četiri odnosno pet godina stabilnosti, pošto je predsednički mandat na pet godina – to je to! Srbija je izašla iz tog višedecenijskog tunela“, predvidela je Brnabić.

Ukoliko se to desi, kako je rekla, bićemo zemlja koja će biti dovoljno stabilna i jaka da joj više niko ništa ne može.

Više nikada neće moći da dođu „neki političari i tajkuni koji bi samo da kradu“, zaključila je Brnabić.

Neće biti blokade izbora

Premijerka Ana Brnabić kritkovala je danas Inicijativu „Kreni – promeni“ zbog najave mogućnosti blokade izbora i naglasila da se to neće dogoditi.

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da je „za neverovati“ da su ljudi iz te inicijative koji, kako je navela, govore da se zalažu za zakonitost i ustavnost, tako nešto i predložili.

„To se neće dogoditi, ovo je zemlja u kojoj se poštuje zakon, ovo je država jakih institucija“, rekla je ona.

Ocenila je i da to što je najavljeno u vezi blokade izbora niko ne shvata za ozbiljno.

Dodala je da o tome nije razgovorano ni tokom nedavne posete evroparlamentaraca Beogradu.

„Mislim da niko to i ne shavata za ozbiljno“, rekla je ona.

Ponovila je da je stavljena tačaka na Rio Tinto i da je to urađeno zbog naroda, te da zna da ima mnogo građana koji su iskreno zabrinuti za zaštitu životne sredine.

Brnabić je ocenila i da su razliku od građana, neki ekološki pokreti pokazali da je njihovo delovanje pre svega politički usmereno protiv Aleksandra Vučića.

Inicijativa „Kreni-promeni „je zatražila od Vlade Srbije da do aprilskih izbora donese odluku o zabrani iskopavanja litijuma i bora na području Srbije.

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović je rekao da će, ukoliko do toga ne dođe, organizovati izjašnjavanje ekoloških organizacija i građana sa dve opcije. Prema njegovim rečima, prva opcija, ukoliko se ne donese do izbora odluka koja se traži, biće „opstrukcija izbora“.

Naveo je da je druga opcija, ukoliko prva ne bude prihvaćena, da se „neće (političari) u kampanji izvući“.

Autor : Gledaj.rs/Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x