Brnabić odbacila navode da se privatizuju 22 javna preduzeća i nacionalni parkovi

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić odbacila je večeras navode Političke platforme Solidarnost, da vlast planira da privatizuje 22 javna preduzeća, među kojima su i nacionalni parkovi.
"Ovo je jedna u nizu brutalnih, sramotnih i lako proverljivih laži. Cilj je destabilizacija Srbije, unošenje haosa i panike među stanovništvom. Ovo je knjiški primer pokušaja obojenih revolucija. Neće proći. Srbiju ćemo odbraniti svi mi zajedno - radom, ljubavlju, posvećenošću", napisala je Brnabić na Tviteru.

Ona je dodala da nadležni organi moraju da provere "ko sve stoji iza plasiranja ovakvih laži - i iz zemlje, i iz inostranstva", i dodala da "svi ti ljudi moraju da odgovaraju".

Politička platforma Solidarnost saopštila je ranije danas da vlast "dovršava pljačku preostale državne imovine", jer je usvojila predlog zakona o upravljanju privrednim društvima, "kojim je otvorila put za konačnu rasprodaju javnih dobara".

"Ovakvo otvaranje mogućnosti da se državna preduzeća lako prodaju, svedoči o nastavku pljačke koja je drugo lice Srpske napredne stranke (SNS)", rekla je portparolka Solidarnosti Melanija Lojpur u pisanoj izjavi.

Kako je navela, tim zakonom su obuhvaćena preduzeća poput Puteva Srbije, Pošte, Srbijagasa, Službenog glasnika, Srbijavoda, Srbijašuma, kao i nacionalni parkovi Tara, Fruška Gora i Đerdap.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x