Brnabić: Za sve bi bilo bolje ako bi se Kurti fokusirao na dijalog Beograda i Prištine

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da bi bilo bolje za sve ako bi se kosovski premijer Aljbin Kurti fokusirao na dijalog Beograda i Prištine, umesto što "napada" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je za televiziju B92 rekla da je dijalog Beograda i Prištine jedini način da budu obezbedjeni mir i stabilnost, i kako je ukazala, "samim tim i bolji kvalitet života za sve".

Ona je ocenila kao znak "ogromne frustracije" Kurtijev stav da demokratije poput američke i Kosova moraju da stoje zajedno "protiv autokrata kakvi su su predsednici Rusije i Srbije" Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, kao i slične navode iz Prištine.

"To gledam kao znak ogromne frustracije, pre svega frustracije zato što je Vučić poštovan od Istoka i Zapada i EU, i Kine i Rusije, UAE, Turske", rekla je ona.

Napomenula je da je "Kurti još uvek na višednevnoj turneji po SAD", kako je navela, "u nadi da će uspeti da zakaže neki sastanak na viskom nivou u administraciji SAD".

"Ne deluje mi da to ide baš najbolje, pored toga jedino što ostaje je da napada Vucića koji je izvor njegovih frustracija", rekla je ona.

Brnabić smatra je da je mnogo bolje "u ovom trenutku za sve" da se Kurti fokusira na pregovore Beograda i Prištine.

"To je jedini način da obezbedimo mir i stabilnost i samim tim bolji kvalitet života za sve i mislim da je to pragamatičan stav", rekla je ona.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x