Brnabić: Znaće se uskoro ko će biti novi direktor EPS-a, sistem stabilizovan

Znaće se uskoro ko će biti novi direktor Elektroprivrede Srbije i uskoro ćemo obavestiti javnost, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je u Obrenovcu posetila novi dispečerski centar JKP Toplovod Obrenovac.

Brnabić je rekla da je došla da pohvali Obrenovac za sve ono što je urađeno u proteklim godinama, ali je zahvalila i bivšem v.d. direktoru EPS Miloradu Grčiću na svemu što je EPS uradio da se proširi sistem daljinskog grejanja.

Realno su projekti zaštite životne sredine krenuli da se realizuju 2014. godine, uprkos svim problemima, kada je premijer bio Aleksandar Vučić, rekla je Brnabić i naglasila da je uloženo 600 miliona evra za filtere za odsumporavanje na teremoelektranama. Danas razmišljamo o širenju sistema centralnog grejanja, kako bismo smanjivali broj individualnih ložišta, koja zagađuju vazduh, dodala je premijerka.

Brnabić je istakla da je elektroenergetski sistem Srbije u najvećoj meri stabilizovan i da se smanjuje potreba za uvozom struje.

Nadam se da će biti samo stabilniji i zadovoljna sam što građani nisu osetili nikakave probleme, a njih je nezapamćeno na svetskom i evropskom tržištu sa cenama gasa i struje, ocenila je ona.

Mi nismo dizali cenu gasa i struje, a ograničili smo za privredu na 75 evra, rekla je Brnabić.


Autor : Gledaj.rs/Fonet

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x