Bulatović (SSP): Prihvaćena prvi put inicijativa SSP o pomoći uzgajivačima mlečnih goveda

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović saopštio je danas da je prvi put vlast prihvatila inicijativu SSP-a o pomoći uzgajivačima mlečnih goveda u bespovratnoj isporuci 15.000 tona merkantilnog kukuruza.

"Nakon više od dve godine borbe sa Ministarstvom poljoprivrede sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je prvi put prihvaćena naša inicijativa za pomoć uzgajivačima mlečnih goveda", kazao je Bulatović i ocenio da je pomoć u kukuruzu samo jedan od načina podrške uzgajivačima.

Ukazao je da samo jedna mera neće biti dovoljna da se opšte stanje u domaćem agraru popravi, te ocenio da je neophodno da praksa pomoći i rešavanja problema poljoprivrednika bude nastavljena.

Naveo je i da je neophodno da Ministarstvo poljoprivrede poveća subvencije na 12.000 dinara po hektaru, i da potpuno ukine akcize na gorivo za poljoprivredu.

Prema njegovim rečima, neophodno je i garantovanje otkupnih cena poljoprivrednim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, a SSP insistira i da se voćarima smanje troškovi usluge hladnjača.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x