Cvijanović: Današnji potezi prištinskih vlasti su bezbednosna pretnja za celu region

Srpska članica i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da današnji potezi prištinskih vlasti predstavljaju bezbednosnu pretnju za celu region.
Komentarišući najnovija dešavanja na severu Kosova, Cvijanović je ocenila da "to što rade razularene privremene institucije u Prištini predstavlja bezbednosnu pretnju za celu regiju".

"Dajem punu podršku rukovodstvu Srbije u svim njihovim naporima na zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji, kao i interesa države Srbije", kazala je ona za novinsku agenciju Srna.

Prema njenim rečima, današnji događaji na severu Kosova su "još jedan pokazatelj sa kakvim se izazovima suočava Srbija i koliko je važno očuvati političku stabilnost kako bi država bila u stanju da u svakom trenutku adekvatno odgovori na sve provokacije i pritiske“.

Cvijanović je još rekla da je "sve ono što se poslednjih godina vidi na prostoru samoproglašenog Kosova sramota SAD i EU i ljaga na njihovom obrazu".

Deo srpskog stanovništva sukobio se danas sa Kosovskom policijom u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, kada su novoizabrani predsednici tih opština, albanskog porekla, došli u institucije u tim mestima.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x