Dačić: Mađarska jedna od zemalja koje najviše podržavaju pristupanje Srbije EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas posle sastanka sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom da je za Srbiju bitno da Budimpešta podržava pristupanje Srbije EU, ističući da se više puta zahvalio njenim zvaničnicima na takvom stavu.

"Mađarska je jedna od zemalja koja najviše podržava proširenje Srbije u EU i to što se konkretno nas tiče, govori i o Republici Srbiji kao zemlji koja je zaslužila brzo članstvo u Evropskoj uniji,", objavio je Dačić preko svog Instagram profila izjavu koju je dao srpskim medijima u Budimpešti posle sastanka sa Sijartom.

On je ukazao da bez obzira što se u EU odlučuje konsenzusom o tim pitanjima, i što je to možda jedan od glasova koji neki drugi neće poslušati, za Srbiju veoma bitno da takvi stavovi postoje, dodajući da se "više puta zahvalio "i mađarskom premijeru i mađarskom ministru spoljnih poslova na izrazitoj podršci koju Srbija ima".

Dačić je rekao da je velika stvar kada Mađarska koja ima veliku nacionalnu manjinu u mnogim zemljama širom Evrope kaže da je odnos Srbije po pitanju mađarske nacionalne manjine primer kako neko treba da se odnosi prema nacionalnim manjinama.

Dačić je ranije danas u Budimpešti učestvovao na Balkanskom forumu, a odvojeno se sastao sa šefom diplomatije Mađarske Sijartom i ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem. 

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x