Dačić: Međunarodni predstavnici znaju 'crvene linije' Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su međunarodni predstavnici u Minhenu svesni da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazuje na "crvene linije" neprihvatljive za Srbiju, a ne za njega lično.

"Državna politika Srbije, a i on (Vučić) posebno, često su izloženi kritikama da ne brani dovoljno svoje nacionalne državne interese" - prento je danas da je Dačić izjavio sinoć izveštačima medija iz Srbije u Minhenu.

On je rekao da je u Minhenu bio svedok toga da su francuski predsednik Emanuele Makron, nemački kancelar Olaf Šolc, predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i američki državni sekretar Entoni Blinken, "potvrdili da su svesni 'crvenih linija' " Srbije.

"To je najbolja potvrda državne politike koju vodimo, zaštita nacionalnih interesa i budućnosti Srbije. Ja sam ih podsetio da sam ja bio taj koji je potpisao Briselski sporazum... Mi 11 godina čekamo na realizaciju svega toga", rekao je Dačić.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x