Dačić: Neću se kandidovati na izborima, ugrozio bih pobedu Vučića u prvom krugu

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se neće kandidovati za predsednika Srbije na predstojećim izborima jer smatra da bi to ugrozilo mogućnost pobede aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića u prvom krugu izbora.


„Mi sarađujemo 10 godina i ne želim da se tumači da sam na strani onih koji hoće da ga sruše. Mi nastojimo da pobedimo u prvom krugu“, kazao je Dačić za TV Pink.


Dačić je rekao da će odluka o tome da li će SPS na izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) biti doneta na osnovu istraživanja javnog mnjenja, do 1. februara.

On je naveo da će SPS podržati Aleksandra Vučića za drugi mandat na mestu predsednika Srbije ako se kandiduje, ali da će u suprotnom ta stranka imati svog kandidata.

Komentarišući navode nekih opozicionih stranaka da je falsifikovan deo glasova na referendumu o promeni Ustava Srbije, Dačić je ocenio to "traženje alibija" pred prestojeće izbore, koji treba da budu raspisani 15. februara.

Dačić je dodao da je će danas na sastanku Kontrolnog tela za sprovođenje dogovora iz međustranačkog dijaloga sa delom opozicionih stranaka, biti reči o setu izbornih zakona.

Autor : Gledaj.rs/Beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x