DAČIĆ: Raspisivanje parlamentarnih i lokalnih izbora 15. februara

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da će vanredni parlamentarni izbori i lokalni izbori u pojedinim mestima biti raspisani 15. februara, dok će predsednički izbori biti raspisani najverovatnije 2. marta.

Dačić je istakao da lokalne i predsedničke izbore raspisuje on, kao predsednik Narodne skupštine, dok će predsednik Republike, kako je naveo, raspisati vanredne parlamentarne izbore, a nakon obrazloženja Vlade Srbije da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

- Cilj većine stranaka je da svi izbori budu održani istog dana, neki dogovor je da to bude 3. aprila. Zakonski i ustavni rokovi za raspisivanje izbora su različiti, tako da kada je reč o lokalnim i parlamentarnim oni se raspisuju 45 dana pre održavanja, što je oko 15. februara. Predsednički izbori se raspisuju 90 dana pre isteka mandata, predsedniku Vučiću mandat ističe krajem maja i raspisivanje će biti znači oko 2. marta - rekao je Dačić novinarima u Leskovcu gde je održao sastanak sa rukovodstvom gradskih i opštinskih odbora iz Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga.


Ponovio je da će SPS podržati Aleksandra Vučića za predsednika Republike, ako on bude odlučio da se kandiduje.

Dačić je ponovio i da se neće kandidovati za predsedika Republike, jer bi to značilo da "radi u interesu onih koji bi da sruše Vučića".

Lider SPS-a je najavio da će u narednih nekoliko dana razgovarati sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem vezano za to kako će SNS i SPS izaći na izbore, da li kao jedna ili dve izborne liste.

Autor : Gledaj.rs/Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x