Dačić u Ujedinjenim nacijama na otvaranju Samita o ciljevima održivog razvoja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas, kao član delegacije Srbije, otvaranju Samita o ciljevima održivog razvoja.

Samit su otvorili generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Denis Frensis uoči otvaranja generalne debate 78. zasedanja Generalne skupštine UN, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova.
Dačić će ove nedelje boraviti u Njujorku, gde će na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine UN učestvovati na događajima koji će okupiti brojne svetske lidere, sa ciljem predstavljanja stavova Srbije u vezi sa ključnim pitanjima od međunarodnog značaja, dodaje se u saopštenju.

Učestvovaće i na pripremnom ministarskom sastanku za Samit o budućnosti i Samitu o klimatskim ambicijama.

Na marginama generalne debate biće održan niz pratećih događaja i sastanaka regionalnih inicijativa na kojima je takođe predviđeno Dačićevo učešće, od kojih su najznačajniji ministarski sastanci Centralno-evropske inicijative i Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Učešće na generalnoj debati i nizu drugih pratećih skupova u UN biće prilika za realizaciju brojnih bilateralnih susreta šefa srpske diplomatije sa visokim zvaničnicima država članica UN, koji će biti iskorišćeni za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i promociju ključnih spoljnopolitičkih interesa Srbije, posebno u kontekstu pitanja Kosova, stoji u saopštenju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x