‘Da se struka pita’ pokrenuo nezavisno istraživanje javnog mnjenja pred izbore

Pokret "Da se struka pita" saopštio je danas da je u toku "veliko nezavisno istraživanje javnog mnjenja" na značajnom uzorku ispitanika, pokrenuto sa željom da ustanovi kapacitet dosadašnjih političkih aktera pred predstojeće izbore.

„Zadatak istraživanja je da utvrdi polazne rejtinge budućih predsedničkih kandidata iz reda lica koja se već pominju u javnosti, da se izmeri rejting postojećih opozicionih blokova koji su javnosti već poznati i političkih blokova čija se okupljanja očekuju“, navodi u saopštenju pokreta.

Pokret je naglasio da je najvažniji cilj istraživanja da se ispita koliko zapravo u javnosti ima mesta za nova lica u politici, za politički blok koji okuplja ljude koji nikada nisu bili u politici ili su bili u politici a uspeli su da sačuvaju svoju „običnost“.

„Istraživanje bi trebalo da pokaže i koliko ima mesta da narod povedu iskusni, opredmećeni ljudi, sa tragom iza sebe u očima birača, koje okuplja ovaj pokret. Ukoliko rezultati istraživanja budu upućivali na pozitivne odgovore u odnosu na postavljena pitanja, može se očekivati rađanje treće opcije koju do sada u poitici Srbije nismo videli“, dodaje se u saopštenju.

Predsednik pokreta „Da se struka pita“ Vladimir Kovačević najavio je da će rezultati istraživanja biti objavljeni krajem naredne sedmice.

Autor : Gledaj.rs/Beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x