"Da se struka pita" predstavlja rezultate nezavisnog istraživanja i najavljuje predsedničkog kandidata

Pokret "Da se struka pita" na konferenciji za novinare koja se održava 21. januara u 11 sati u Saint Ten Hotelu, predstaviće rezultate nezavisnog istraživanja pred predstojeće izbore 3. aprila i najaviti predsedničkog kandidata, najavljeno je iz pokreta.


Iz pokreta  "Da se struka pita" ranije su saopštili da se "veliko nezavisno istraživanje javnog mnjenja" radi na značajnom uzorku ispitanika sa željom da se ustanovi kapacitet dosadašnjih političkih aktera pred predstojeće izbore.


„Zadatak istraživanja je da utvrdi polazne rejtinge budućih predsedničkih kandidata iz reda lica koja se već pominju u javnosti, da se izmeri rejting postojećih opozicionih blokova koji su javnosti već poznati i političkih blokova čija se okupljanja očekuju“.Pokret je naglasio da je najvažniji cilj istraživanja da se ispita koliko zapravo u javnosti ima mesta za nova lica u politici, za politički blok koji okuplja ljude koji nikada nisu bili u politici ili su bili u politici, a uspeli su da sačuvaju svoju „običnost“.

„Istraživanje bi trebalo da pokaže i koliko ima mesta da narod povedu iskusni, opredmećeni ljudi, sa tragom iza sebe u očima birača, koje okuplja ovaj pokret. Ukoliko rezultati istraživanja budu upućivali na pozitivne odgovore u odnosu na postavljena pitanja, može se očekivati rađanje treće opcije koju do sada u poitici Srbije nismo videli“, dodaje se u saopštenju.


Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x