Dodik o Šmitovoj odluci: Zakon o nepokretnoj imovini RS ostaje na snazi

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Zakon o nepokretnoj imovini RS koji je danas suspendovao visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, ostaje na snazi.

"Danas se u Sarajevu, s pravnog stanovišta, nije dogodilo ništa. Republika Srpska je usvojila Zakon o nepokretnoj imovini koji ostaje na snazi", rekao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

On je ocenio da se "ne može svaki putnik namernik mešati u unutrašnja pitanja BiH i Republike Srpske".

Dodik je još kazao Kristijan Šmit nije visoki medjunarodni predstavnik u BiH i da to nije samo stav Republike Srpske, već i dve stalne članice Saveta bezbednosti UN, Rusije i Kine, koji je trebalo da potvrdi njegovo imenovanje, a nije to učinio.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić (US) izjavio je da će se u RS primenjivati ono što donese skupština, a ne Kristijan Šmit.

"Žao mi je što i mi ne možemo suspendovati njega i njegove odluke zato što ga ne priznajemo", kazao je Stevandić.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit suspendovao je danas Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske.

Taj zakon trebalo je da stupi na snagu u ponoć.

Prema Šmitovoj odluci, primena suspendovanog zakona se obustavlja do stupanja na snagu konačne odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine ili dok Ustavni sud Bosne i Hercegovine ne donese odluku o privremenim merama u vezi sa ovim zakonom.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x