Dragoslav Šumarac biće predsednički kandidat SDS

Dragoslav Šumarac biće predsednički kandidat Socijaldemokratske stranke (SDS) na predstojećim izborima, saopšteno je danas iz SDS.

Kandidaturom Šumarca, građani Srbije na ovim izborima dobijaju kandidata nedvosmisleno proevropske orijentacije, koji je ceo svoj politički život bio posvećen ideji moderne evropske Srbije i strateškog cilja učlanjenja Srbije u Evropsku uniju, navodi se u saopštenju.

Iz SDS dodaju da je, u trenutku kada je evropska ideja u Srbiji ugrožena i kada su građani Srbije na ovim izborima, kako ocenjuju iz SDS, praktično ostali bez kandidata jasne proevropske orijentacije, kandidatura Šumarca od izuzetnog značaja za budućnost Srbije i za opstanak demokratske i evropske ideje u Srbiji.


''Dragoslav Šumarac je bio ministar za urbanizam i građevinu u Vladi Zorana Đinđića, koja je bila prva demokratska i proevropska vlada u Srbiji, a ovu kandidaturu objavljujemo na dan atentata na Zorana Đinđića, boreći se za ideju i politiku za koju je on dao život'', dodaje se u saopštenju SDS.

Šumarac je rođen u Raškoj 1955. godine, bio je potpredsednik Demokratske stranke i jedan je od utemeljivača obnove infrastrukture u Srbiji i donošenja strateških dokumenata koji su bili pretpostavka razvoja srpske infrastrukture, navode iz SDS.

Kao student generacije diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu i kasnije doktorirao u SAD, dodaje se u saopštenju.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x