DS: Gradska vlast ne odgovara na komunalna pitanja, uprkos žalbi povereniku

Kragujevački odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da nije dobio odgovore nadležnih na pitanja o potrošnji vode i funkcionisanju grada ni posle žalbi povereniku za informacije od javnog značaja.

Pitanja su se odnosila na trošenje vode u Kragujevcu, pranje gradskih ulica pijaćom umesto tehničkom vodom, na nenamensko korišćenje prostora oko Gružanskog jezera odakle se grad snabdeva vodom, kao i na odlaganje pepela iz Energetike, saopšteno je na konferenciji za novinare

Predsednik kragujevačkog odbora DS Ivan Dubljanin rekao je da je žalba povereniku za informacije od javnog značaja podneta pošto nisu dobijeni odgovori na postavljena pitanja i da je on ministarki za zaštitu životne sredine Ireni Vujović naložio da na njih odgovori u odredjenom roku.

Dodao je da su rokovi za dostavljanje tih odgovora istekli, i da je "manir neodgovaranja lokalne vlasti prenet je i na republički nivo".

Kragujevačke demokrate su pozvale gradsku vlast da povuče odluku o povećanju cene vode u tom gradu i povodom poskupljenja od 20 odsto od 1. avgusta, pozvale nadležne da odgovore i na pitanja o poslovanju JKP "Vodovod i kanalizacija".

Pitaju na šta je potrošeno 200 miliona iz kredita uzetog pre pet meseci, koje hemikalije se koriste, koliko koštaju i od koga se nabavljaju, takodje i zašto se ulice u gradu peru pijaćom vodom.

"Da li je iko snosio odgovornost zbog isporučene vode u vrednosti od 1,1 milijardi dinara koja nije naplaćena", upitao je Dubljanin.

Za kragujevački Vodovod je rečeno da je jedan glomazan parazit koji jede budžet, zadužuje Kragujevčane, jer se doživljava kao "stranački plen koji služi za čerupanje, a ne kao žila kucavica sistema gradske uprave".Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x