DS: Nije tačno da je SNS u Novom Sadu tri puta dobio ubedljivu podršku na izborima

 Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) je danas demantovao informaciju Gradskog odbora Srpske napredne stranke da je SNS od građana Novog sada "tri puta dobila ubedljivo najveću podršku na izborima".

"U pitanju je očigledna neistina. Na poslednjim demokratskim izborima održanim u Srbiji, pa i u Novom Sadu, 2012. godine, lista SNS je dobila 16,4 odsto glasova i bila je druga po broju dobijenih glasova, iza liste DS, a gotovo izjednačena sa trećeplasiranom listom, koja je imala 16,1 odsto glasova", navodi DS u saopštenju.

DS piše da je "to bilo u vreme kad se glasovi nisu kupovali i kad birači nisu bili ucenjivani, odnosno kad su birači mogli slobodno da izraze svoju volju, u demokratskim uslovima".

"Na narednim izborima za odbornike u Skupštini Grada Novog Sada, 2016. i 2020. godine, lista SNS jeste dobila najviše glasova, ali u uslovima medijskog terora, pritisaka na birače, ucena i neviđenog potkupljivanja birača. Lista SNS je na ovim izborima imala najveću podršku birača koji su izašli na izbore. Ali, to ne znači da je tu podršku na demokratski način stekla, nego da je najvećim delom dobila glasove obmanutih, ucenjenih i kupljenih", smatra DS.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x