DS: Skraćivanje kazne zločincu pokazuje da pravo radi u funkciji odbrane zločina

 Puštanje na prevremenu slobodu osuđenog učesnika u atentatu na Zorana Đinđića, neposredno pred dvadesetu godišnjicu od tog strašnog zločina, poruka je posrnulog pravosuđa u Srbiji da oni koji su ovakvu odluku doneli nisu svesni razmera tog zlodela, saopštila je Demokratska stranka.
"Jasno je da osuđeni na određene vremenske kazne jednom moraju izaći na slobodu, ali skraćivanje kazne za čitavih deset godina i druge nezaslužene povlastice koje dobijaju učesnici u zaveri protiv države i ubistvu premijera nedvosmisleno pokazuje koliko su pravo i pravda danas u funkciji odbrane politike zločina i kriminala koju je vodila vlast iz poslednje decenije prošlog veka, a nastavio režim Aleksandra Vučića posle 2012. godine", navedeno je u saopštenju.

Dodali su da se ne sme zaboraviti da se u delu režimskih medija počinioci ovog užasnog zločina konstantno veličaju kao patriote koji nevini leže u zatvoru, a neki od njih čak organizuju peticiju kojom se traži njihovo puštanje na slobodu.

"Demokratska stranka sledeći viziju Zorana Đindića, nikada neće odustati od borbe za Srbiju u kojoj će pripadnici organizovanih kriminalnih grupa biti u zatvoru bez ikakve mogućnosti da utiču na politički život u Srbiji", navela je DS.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x