DS: Vlada treba da podrži radnike Fijata, ne da ih vredja

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas, povodom protesta radnika Fijata koji su iz Kragujevca došli za Beograd i oko 13.00 sati blokirali autoput kod Centra Sava, da se "radnici bore za svoju budućnost, imaju pravo na to i treba ih podržati".

"Nisam sigurna da li su optužbe Ane Brnabić na njihov račun više smešne ili uvredljive, ali svakako jesu za osudu. Ne treba radnicima vlada koja će da sastanči sa njima do iznemoglosti, u 101 rundi pregovora, već vlada koja će da se bori za njih i da im omogući pristojne uslove rada i život u normalnoj državi, u kojoj vladaju zakoni, a ne korumpirani i kriminalni režim. Svi obespravljeni radnici, uključujući i radnike Fijata, mogu da računaju na našu podršku", istakla je portparolka DS Alisa Kockar.
Portparolka demokrata podvukla je i da je od ogromne važnosti da detalji dogovora izmedju države i Fijata budu konačno objavljeni jer će se, tek kada javnosti budu dostupni svi detalji ugovora, znati šta radnike u Kragujevcu očekuje u narednim godinama i kako da se oni zaštite.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x