Dveri: Nova Vlada obavezno da formira Ministarstvo za Кosovo i Metohiju

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je neophodno da nova Vlada ponovo formira Ministarstvo za Кosovo i Metohiju koje je sadašnja vlast ukinula 2012. godine.

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Dveri Ivan Kostić u pisanoj izjavi ocenio je da je situacija na Кosovu i Metohiji svakim danom sve neizvesnija i da postoji "realna opasnost da u bliskoj budućnosti ponovo bude ozbiljno ugrožena bezbednost srpskog življa".

"Deo vladajuće koalicije i patriotska opozicija u Skupštini Srbije su saglasni u oceni da očuvanje Кosova i Metohije u sastavu Srbije treba da bude prioritet nove Vlade Srbije", rekao je Kostić u saopštenju.

On je istako da Kancelariju za Кosovo i Metohiju "treba dići na nivo ministarstva i dodatno ga ojačati ljudskim i finansijskim resursima".

"Politika Dveri je kristalno jasna i za nas je prioritet izmeštanje pregovora iz Brisela u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde se mogu nastaviti pregovori sa albanskom manjinom uz maksimalno poštovanje Rezolucije 1244 i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije", naveo je Kostić.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x