Dveri: Utvrditi krivičnu odgovornost Šaipa Kamberija zbog poziva na rušenje ustavnog poretka

Pokret Dveri zatražio je danas da se utvrdi krivična odgovornost poslanika Skupštine Srbije Šaipa Kamberija zbog "kontinuiranog pozivanja na rušenje ustavnog poretka".

Kamberi je prethodno, u otvorenom pismu specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru, tražio da "Preševska dolina", odnosno opštine Medvedja, Bujanovac i Preševo, budu uključene u dijalog Beograda i Prištine.

"Ni puna 24 časa od pokušaja vlasti da kapitulaciju i prihvatanje daljih pregovora da lažna država Kosovo uđe u UN predstavi kao racionalnost i državotvorni gest, a ultimatum okupatora kao 'sporazum', Kamberi izriče zahtev da se antiustavni nepostojeći entitet Preševske doline 'uključi u dijalog', i poziva američkog izaslanika Eskobara da poseti jug Srbije", navele su Dveri u saopštenju. Pozvale su nadležne državne organe da "spreče dalji secesionizam na jugu Srbije".

"Srpski narod treba da zna da prihvatanje predaje Kosova i Metohije u ruke separatista predstavlja uvod u dalju fragmentaciju srpskog državnog prostora, odnosno u sam nestanak srpskog naroda. Albanski ekspanzionizam izvršiće dalji pritisak na Rašku oblast, preševsko-bujanovačku dolinu, Toplicu, sve do Niša. Jasno je da je ovo uvod u raspad zemlje", ocenile su Dveri.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x