Čelnici Srpske liste sa Lajčakom o političkoj situaciji i problemima srpskog naroda na Kosovu

Predstavnici Srpske liste istakli su danas na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom važnost formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) u skladu sa sporazumima iz 2013. i 2015. godine, čiji je garant sprovođenja EU.

Kako je saopšteno iz Srpske liste, učesnici sastanka dobili su uveravanja da svi prethodno postignuti sporazumi moraju da se poštuju i da EU ostaje posvećena tom pitanju, a da sve ostale interpretacije koje su se pojavile u javnosti nisu utemeljene.

Predsednik i potpredsednici Srpske liste Lajčaku su preneli zabrinutost srpskog naroda zbog protivpravnih hapšenja i procesuiranja Srba kojima se bez dokaza i suđenja presuđuje u javnosti, navedeno je u saopštenju.

Skrenuli su pažnju i na učestale napade na Srbe, otimanje srpske zemlje, kako tvrde, gde bi Priština gradila svoje nelegalne baze na severu Kosova, te protivpravno prisustvo specijalnih jedinica iz Prištine na severu pokrajine koji tu "nemaju šta da traže ni po jednoj tački sporazuma".

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x