Grbović: Francusko-nemački predlog ne treba unapred odbaciti, zaštita Srba na Kosovu je primarna

 Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović izjavio je da francusko-nemački predlog sporazuma za Kosovo, "ne treba unapred odbaciti već treba da težimo da se on popravi na našu korist".

"Pre svega u pogledu garantovanja zaštite Srba i srpske imovine i kulturne baštine na Kosovu. Kao što u budućnosti nećemo biti mladji, teško je i da bi naredne ponude bile bolje od ove", rekao je Grbović za današnji list Nova.

On je naveo da je "vlast još 1999. priznala da nema suverenitet na teritorijom Kosova i Metohije", a "Briselskim sporazumom su priznate nadležnosti Prištine".

"Sve ide u pravcu toga da je članstvo u Ujedinjenim nacijama sledeće na dnevnom redu, ali ta tema ne bi smela da dodje na sto dokle god (Aljbin) Kurti odbija formiranje Zajednice srpskih opština", naglasio je Grbović

Kometarišući izlazak Srba ih kosovskih institucija, on je rekao da "Srpska lista neće ostati gladna".

"Medjutim, pitanje je kolika je usluga učinjena gradjanima time što više nema srpskih policajaca, tužilaca i sudija. Njihove plate mogu da se nadomeste, ali njihova zaštita postaje gotovo nemoguća", rekao je Grbović, navodeći da Srbija ne može da na Kosovo pošalje svoju policiju i vojsku.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x