Hil: Nadam se da će rat u Ukrajini približiti Srbiju Evropi i SAD

 Ambasador SAD u Srbiji, Kristofer Hil, danas je, povodom Dana nezavisnosti Ukrajine, izrazio nadu da će rat u toj zemlji dovesti do približavanja Srbije Evropi, ali i Sjedinjenim Američkim Državama.

"Kao što je ovaj rat približio Evropsku uniju i SAD, nadam se da će dovesti do približavanja Srbije Evropi, ali i Sjedinjenim Državama. Ne možemo dozvoliti da ovakva vrsta agresije opstane, ne možemo dozvoliti da u svetu dođe do situacije da sused može da napadne suseda", napisao je Hil u pisanoj izjavi.

Danas se obeležava i tačno šest meseci od početka vojne invazije Rusije na Ukrajinu 24. februara, a Hil je istakao da je na napad ukrajinski narod "uzvratio ogromnom verom i nije dozvolio Rusiji da okupira njihovu zemlju".

"Njihova hrabrost govori u prilog činjenici da se ljudi snažnije i uspešnije bore za nešto što je njihovo, nego kada se bore za nešto što upravo otimaju", dodao je.

Ukrajina, naveo je, ima podršku celog sveta, a posebno SAD.

"Šta bi Srbija trebalo da uradi i kako će gradjani Srbije reagovati, naravno, ipak zavisi od Srbije. Stajući na stranu Ukrajine protiv Rusije u ovom trenutku, stavlja sve nas na pravu stranu istorije, jer Ukrajina će zasigurno trijumfovati", ocenio je ambasador SAD.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x